Ce beneficii ai daca alegi virtualizarea?

SECURITATE

Ce inseamna asta? Puterea virtualizarii consta intre altele si in faptul ca putem face backup-uri zilnice la toate pc-urile societatii, iar daca astazi se intampla orice la oricare dintre acestea, sau la toate deodata, le avem tot timpul pe cele de ieri la dispozitie. Le stergem pe cele de astazi cu probleme(ransomware spre exemplu) si le dam drumul la cele de ieri. Pierdem doar orele lucrate astazi, nu toate datele. Ne putem intoarce in timp cate zile decidem sa tinem backup-uri, iar limitarile constau doar in spatiu de stocare al computer-serverului.

COSTURI

Un alt beneficiu major care merita mentionat este cel al costurilor cu partea fizica (hardware ul) a infrastructurii IT. Daca am planificat corect resursele computer-serverului si avem nevoie de mai multa putere la unul dintre calculatoare, sau de inca un calculator, pur si simplu facem upgrade/adaugam din cateva click uri. Nu va mai fi niciodata nevoie sa cumparati pc uri noi. In cel mai rau caz, in cativa ani, va trebui sa facem modificari la computer-server.

Ce este virtualizarea?

o-promoBar__sticky -button -large Copy

Oncloud iti explica in detaliu procesul virtualizarii.

Știai că poți avea acces la un calculator performant, chiar de pe calculatorul tău vechi? Da, este un sistem pe care deja corporatiile îl folosesc de mulți ani cu succes.
Noi vrem să îți oferim și ție acces la această tehnologie performantă, chiar dacă ești freelancer sau dacă ai o firmă mică. Noi credem că toată lumea trebuie să știe despre virtualizare și să folosească această resursă la un preț accesibil.
Încercăm să îți explicăm cât mai bine.

8F5BEE9B-97B2-4332-8816-28E16883F136

Imaginează-ți că lucrezi la ceva important și ți se strică dispozitivul. Dacă ai date de care ai nevoie imediat, atunci pentru tine urmează stres, cheltuieli de recuperare, mai mult, e posibil chiar să nu poți recupera. Ei bine, în această situație, nu ar trebui decât să pornești un alt comp, oricare ar fi, iar noi îți facem legătura din nou cu calculatorul tău virtual.

icon__mobilephone -blue-50

Curios deja? Suna la +40744544744

Să ne imaginăm alt scenariu. Ai o firmă cu 5 calculatoare. La un moment dat unul dintre colegi dă click pe un link dintr-un email și instalează un virus care blochează accesul la toate datele din acel computer sau din toate computerele, dacă sunt legate în rețea și tu nu vei mai putea să îți folosești propriile date, până când plătești o răscumpărare (ransomware) celor care au inițiat atacul. Acest tip de probleme sunt din ce în ce mai frecvente. Prin virtualizare, ai asistență directă din partea noastră. Rezolvăm problema fără bătăi de cap.

a-icon__website -blue-50

Să facem o scurtă recapitulare:
1. Prin virtualizare poți să te folosești de calculatorul tău vechi, ca să intri pe un calculator virtual performant. Practic, compul tău vechi rămâne doar o carcasă.

2. Aceste calculatoare virtuale performante pe care ți le punem la dispoziție sunt mereu la zi în ceea ce privește resursele (putem aloca în maxim un minut 16 GB RAM în loc de 8, spre exemplu).

3. Aceste calculatoare nu trebuie schimbate niciodată, iar în caz că ceva rău se întâmplă, ștergem calculatorul de azi și ne întoarcem în timp o zi, punând la dispoziție calculatorul de ieri (da, da, chiar putem face asta).

4. Uita de grija retelelor interne, a echipamentelor si a vpn-urilor. Singurul lucru necesar pentru toate birourile tale e o banala conexiune de net.

5. Mai mult, tu nu trebuie să faci nimic altceva decât să ne dai un telefon. De restul ne ocupăm noi. Cu doar 20 euro pe lună îți oferim un calculator virtual performat(sau mai multe), care nu se strică niciodată si alaturi de care vei avea tot timpul acces la resurse, fiiind protejat totodata împotriva încercărilor de furt de date.

De acum ai acces la această tehnologie, datorita careia poti evita cheltuielile cu hardware-ul nou si poti avea predictibilitate 100% asupra cheltuielilor pe parte de it. Cu doar 100 lei pe lună ai propriul tău calculator virtual performant și o echipă IT profesionistă care te ajută când ai probleme (adică noi, oncloud.ro).
P.S. Licența de Windows nu este inclusă insa se plateste o singura data si costa in jur de 50 lei.

E0747EC8-C909-4E54-9D80-F604C1DF9253
Haideti acum sa vedem ce inseamna virtualizarea on premise si hibrida.

Pentru o companie, virtualizarea infrastructurii IT presupune mai multi pasi. In primul rand trebuie identificate resursele necesare si anume:
Cate pc-uri are firma, ce putere au acestea, de ce putere ar putea fi nevoie in viitor, ce planuri de extindere exista in urmatorii 3-5 ani ca si numar de pc-uri in plus fata de numarul existent, cate backup-uri(vezi video-ul de mai jos) sunt suficiente pentru a putea decide spatiul de stocare, samd.

macbook pro
(click/tap pe ecran pentru a porni video-ul)

Apoi urmeaza decizia de achizitie a unui computer-server care va fi situat la sediul societatii sau in data center (modul acesta se numeste hibrid) si a carui resurse depind de cele enumerate mai sus iar acesta poate fi atat nou, cat si refurbished, functie de bugetul societatii. 

Daca se merge pe varianta de cloud putem oferii la cererea dvs, resurse aproape nelimitate pentru orice tip de infrastructura.
Pasul urmator presupune instalarea sistemului de operare pe computerul-server si crearea efectiva a pc-urilor dupa cum se poate vedea in video-ul de mai jos.

macbook pro
(click/tap pe ecran pentru a porni video-ul)

Dupa ce toate calculatoarele necesare sunt instalate, vom folosi infrastructura veche doar pentru a ne loga pe noile pc-uri. Aceste pc-uri se vor putea accesa de oriunde din lume avem acces la orice fel de device legat la internet.

Sa recapitulam putin

Avem 3 moduri de virtualizare:
On premise, in care computer-serverul se află la sediul societatii si este proprietatea dvs.
Hibrid, in care computer-serverul se află in data center, insa este tot proprietatea dvs.
In cloud, prin care scapati de achizitia acestui mijloc fix, serverul fiind proprietatea noastra.

Testeaza gratuit