Ce este virtualizarea?

Oncloud iti explica in detaliu procesul virtualizarii.

Pentru o companie, virtualizarea infrastructurii it presupune mai multi pasi. In primul rand trebuie identificate resursele necesare si anume:

Cate pc-uri are firma, ce putere au acestea, de ce putere ar putea fii nevoie in viitor, ce planuri de extindere exista in urmatorii 3-5 ani ca si numar de pc-uri in plus fata de numarul existent, cate backup-uri(vezi video-ul de pe aceasta pagina) sunt suficiente pentru a putea decide spatiul de stocare, samd.

Apoi urmeaza decizia de achitie a unui computer-server care va fii situat la sediul societatii sau in cloud(data center) si a carui resurse depind de cele enumerate mai sus iar acesta poate fi atat nou, cat si refurbished, functie de bugetul societatii. Daca se merge pe varianta de cloud putem oferii la cerere dvs resurse aproape nelimitate pentru orice tip de infrastructura.

Pasul urmator presupune instalarea sistemului de operare pe computerul-server si creerea efectiva a pc-urilor dupa cum se poate vedea in video-ul de prezentare.

Dupa ce toate calculatoarele necesare sunt instalate, vom folosi infrastructura veche doar pentru a ne loga pe noile pc-uri. Aceste pc-uri se vor putea accesa de oriunde din lume avem acces la orice fel de calculator legat la internet.

Cere oferta
white-background

Ce beneficii avem daca alegem virtualizarea?

security Securitatea

Ce inseamna asta? Puterea virtualizarii consta intre altele si in faptul ca putem face backup-uri zilnice la toate pc-urile societatii, iar daca astazi se intampla orice la oricare dintre acestea, sau la toate deodata, le avem tot timpul pe cele de ieri la dispozitie. Le stergem pe cele de astazi cu probleme(ransomware spre exemplu) si le dam drumul la cele de ieri. Pierdem doar orele lucrate astazi, nu toate datele. Ne putem intoarce in timp cate zile decidem sa tinem backup-uri, iar limitarile constau doar in spatiu de stocare al computer-serverului.

security Costuri

Un alt beneficiu major care merita mentionat este cel al costurilor cu partea fizica (hardware ul) a infrastructurii it. Daca am planificat corect resursele computer-serverului si avem nevoie de mai multa putere la unul dintre calculatoare pur si simplu il upgradam din cateva click uri. Nu va mai fii niciodata nevoie sa cumparati pc uri noi. In cel mai rau caz in cativa ani, sa upgradam computer-serverul.