Securitate in it. Merita sau nu investitia?

Pai depinde de ce anume faceti si cum va comportati in mediul online. Dar un minim necesar trebuie facut in orice caz. Ce inseamna un minim necesar? Spre exemplu acasa ar trebui pus router-ul primit de la ISP(Telokom, Digi, Orange, etc) in modul bridge, si cumparat un router cu software bun(cautati online security breach urmat de numele producatorului pe care doriti sa l achizitionati)si apoi sunat un prieten care se pricepe sa l securizeze. Sa nu uitati ca securitatea respectivului dispozitiv incepe cu un user gen “qazwsx” si o parola din cel putin 16 caractere.La companii in birouri la fel, iar accesul remote sa se faca in baza unui vpn. Apoi mare atentie la ce site uri accesam si la ce click uri dam pe link urile primite in mail. 

Toaleta online trebuie sa fie la fel de riguroasa ca cea personala. O persoana/societate comerciala ingrijita nu va avea probleme mai niciodata, sau nu de genul virusi, ransomware, etc.

Societatile comerciale care nu au buget pentru a angaja o persoana dedicata pe parte de it si securitate, dar isi doresc sa faca niste pasi in sensul digitalizarii, pot apela la firme specializate pe aceste directii care, contra unui abonament lunar, pot devenii “angajatul perfect” pentru intretinerea si securizarea, atat a echipamentelor cat si retelei interne.

Ca sa abordam si titlul acestui post in totalitate, da, orice investitie de genul, in 2022 merita. Din pacate, nefiind nimic tangibil, multi evita subiectul pentru ca intr-adevar sunt niste bani care sunt dati practic pe nimic real, ci pe preventie.

Cat te costa insa daca azi nu mai ai acces la calculator pentru ca ti-a fost criptat?

Cum putem evita sa dam bani doar pe preventie? E simplu. Un calculator virtual cu Windows costa 20 de euro pe luna. Ai 5 colegi la birou? Deci costul tau lunar va fi de 120 euro pentru 6 calculatoare personale ce pot fi accesate de oriunde si de pe orice suport. Si ne ai pe noi sa ne ocupam de ele, indiferent de situatiile aparute.  

Pare ca ne facem reclama in acest post, dar realitatea e ca nimic nu e mai sigur decat un calculator care se poate intoarce in timp.(Stergem calculatorul de azi si l punem pe cel de ieri.)

Multumim frumos pentru lectura.