Folosirea infrastructurii de cloud pentru programele de contabilitate

Daca va intrebati ce implica folosirea acestui tip de set up pentru societatea dumneavoastra, vom incerca in cele de mai jos sa explicam.

calendar

Oricate persoane pot accesa programul, de oriunde, ca si cand ar fi la birou in reteaua locala.

calendar

Calculatorul principal, ce se afla in cloud, poate fi accesat direct pentru stocarea oricaror date, nu numai a programului de contabilitate.

calendar

Orice virus/tip de ransomware sau probleme tehnice, nu va mai impacteaza deloc.

Care sunt diferentele intre a lucra local si/sau a lucra in cloud?

Daca ramaneti fara internet la birou, programul functioneaza perfect si toate lumea poate lucra orice tine de contabilitate(daca programul se afla pe un server local sau pe calculatorul contabilului sef, in reteaua locala.) fara nici un fel de problema. Daca insa oricare dintre cele 2 patesc ceva, datele se pot pierde.( se defecteaza ssd-ul, un virus blocheaza accessul, un troian mineaza bitcoin etc.)

In varianta cloud, daca pica internetul la birou, se poate hot spot de pe orice mobil si lucrul continua. Severele din cloud cedeaza si ele, insa mereu exista backup la backup la backup astfel incat datele sa nu se piarda niciodata. In cel mai rau scenariu cu putinta, se intrerupe conexiunea pentru o ora pana cand alt server pornit deja, primeste datele si le pune la dispozitie.

Cel mai important aspect insa, din punctul nostru de vedere, este acela ca nu mai depinde nimeni de nici o locatie sau de un calculator.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne contactati.