Virtualizarea, cunoscuta si sub denumirea de DAAS sau desktop as a service(calculator oferit ca un serviciu), este o modalitate extrem de puternica de reducere a costurilor cu infrastructura de internet a unei companii.
Dupa ce treceti pe calculatoare virtuale, toata mentenanta infrastructurii it se va afla in sarcina noastra.
Fiecare utilizator din companie este incurajat sa ia legatura direct cu suportul, pentru orice situatie apare.
Pe de o parte prin faptul ca nu mai inlocuim infrastructura fizica de hardware, iar pe de alta, prin posibilitatea recuperarii oricaror date, si de acum o luna.
Nu se mai platesc bani pe hardware. Nu se mai plateste mentenanta unei firme externe. Nu se mai plateste un angajat sau chiar doi.
Nu mai trebuie sa luati cu dumneavoastra nici un laptop, daca nu doriti. Configul de vpn e pe email, si cu ajutorul acestuia, puteti folosi orice device aveti la dispoztie pentru a va accesa pc-ul. Chiar si unul luat cu imprumut. Adica nu mai depindeti de nici un hardware fizic. Niciodata.
Si orice alta problema poate aparea intr-un birou fizic care sa impiedice conectarea la internet.
Daca se taie prin absurd fibra si toata cladirea ramane fara internet, cu un hotspot de pe mobil toata lumea este din nou la lucru, in aceeasi retea interna, sau aceleasi retele interne, daca societatea are nevoie de mai multe, fara sa depindeti de vreun server, sau router fizic local.
E momentul sa renuntati la serverele din birouri.
Siguranta fizica a datelor este data de prezenta acestora pe minim 2 servere. Serverele sunt noi si in garantie ias ssd-urile din ele la fel. Se afla in 2 locatii diferite, tocmai pentru redundanta. Este practic imposibil sa se piarda datele din 2 locatii concomitent.
Ce s-a intamplat o singura data in 6 ani de zile, a fost faptul ca am ramas fara curent intr-unul din datacenter-ele in care eram colocati, iar clientii nu au avut acces la calculatoarele lor timp de cateva ore. Nu o sa ne laudam niciodata cu un uptime de 100%. E practic imposibil.
Pentru simplul motiv ca va puteti razgandi oricand si intrerupe serviciul, nu avem un contract standard. Volumul de munca aferent, pur si simplu nu se justifica. Insa daca va face sa va simtiti mai in siguranta, suntem bucurosi sa acceptam propunerile dumneavoastra de contracte, sau sa va specificam pe factura orice declaratie legala doriti.
Cine are access la datele dumneavoastra ulterior predarii serviciului? Dupa ce schimbati parola si/sau user-ul, nimeni.
Ce se intampla cu datele dumneavoastra dupa ce parasiti serviciul nostru, sau ulterior testelor? Masinile virtuale sunt sterse pur si simplu iar dovada stergerii acestora este pastrata timp de 90 zile sub forma de log pe server.
Pe un server, care de obicei este extrem de puternic ca si resurse fizice, se instaleaza un hypervisor(software pentru managementul de masini virtuale)si care permite rularea simultana a mai multor sisteme de operare(calculatoare virtuale). Virtualizarea face in fapt exact lucrul acesta. "Fura" resursele gazdei(server) si le ofera oaspetilor(calculatoare virtuale cu sistem de operare Windows, Linux)
Cu cat mai noua si mai performanta gazda, cu atata mai rapizi vor fi si oaspetii in a va asculta comenzile.